Gyros überbacken - Gyros tejszínes szósszal átsütve



                  
                       Gyros überbacken 

Zutaten: (wie oben auf dem Bild 3-4 Personen)

500 g Gyros Fleisch, schon mariniert, 
( im Blog unter Gyros zu finden)
250 g Pilze,
250 g Sahne,
2-3 EL Sauerrahm,
Salz, Pfeffer,
1 EL Tomatenpüree, 
1 Schuss Cognac, (ev. Metaxa)
Öl zum anbraten,
------------------------
100-150 g geriebener  würziger Käse 

Zubereitung:

Backofen auf 180° einschalten.

Die Pilze nicht waschen, Stiele entfernen und Schale abziehen, dann in Scheiben schneiden. 
Das Fleisch in eine heisse Pfanne scharf anbraten. In eine Auflaufform geben. In der gleiche Pfanne die Pilze anbraten, die  Tomatenpüree dazugeben auch mit anbraten, dann mit dem Cognac ablöschen, dann die Sahne und eventuell 2-3 EL Wasser dazugeben und  einmal aufkochen. Abschmecken, man kann noch 2-3 EL Sauerrahm dazugeben und auf das Fleisch geben. Alles umrühren und mit den Käse bestreuen. 
Im vorgeheizten Backofen rotgold backen.
Mit Pommes Frites, oder mit Reis und Salat servieren.




              
                Gyros tejszínes szósszal átsütve

Story:
Minden nemzet konyhája, minden országban kicsit más ízű. Ez nagyon érdekes dolog, de aki már többet utazott és utazásai folyamán étteremben, vagy csak gyors, önkiszólgáló étteremben járt, az ezt már bizonyára tapasztalta. Egy kínai étteremben kicsit mások az ízek Németországban, mint Magyarországon, de ez a görög ételekre is passzol. Németországban majdnem minden étteremben kapható ez az étel...gondolom azért is, mert a németek nagyon szeretik a szaftos ételeket és ez így elkészítve tényleg nagyon finom.  Remélem, Nektek is fog ízleni. 

Hozzávalók: (ennyi, ahogy a képen látható, kb 3-4 före)

500 g már bepácolt gyros-hús. 
(Gyros recept a blogban található és tzatziki is)
250 g gomba,
250 ml tejszín,
1 korty konyak, (esetleg Metaxa)
2-3 ek tejföl,
só, bors,
1 ek sürített paradicsom,
olaj a sütéshez
kb 100-150 g reszelt füszeres sajt,


Elkészítése:
A sütőt bekapcsoljuk 180°-ra.
A gombát nem mossuk meg. Kitörjük a szárát és lehúzzuk a héját, majd felszeleteljük. Vagy konzervgombát használunk, leszűrjük....
A már bepácolt húst egy felforrósított serpenyőben szép pirosra sütjük.  Egy jénai tálba öntjük. A serpenyőbe egy kis olajat öntünk és megsütjük a gombát is. Mellétesszük a paradicsompürét is és azt is megpirítjuk. Felöntjük a konyakkal, majd a tejszínnel, esetleg 1-2 ek vízzel hígithatjuk. Befűszerezzük, beletesszük a tejfölt is és  egyszer összeforraljuk, majd a jénaiba öntjük a húshoz. Megszórjuk a sajttal és szép pirosra sütjük a sütőben.




  



Kommentare